Παραδοσιακά προϊόντα

olive-oil

Ελιές και Ελαιόλαδο

Η Αγχίαλος, χάρη στο κλίμα και την τοπογραφία, παράγει λάδι και ελιές, τα οποία διαθέτουν ξεχωριστή γεύση και ποιότητα. Η υψηλή θρεπτική αξία και η μοναδική γεύση της ελιάς και του ελαιόλαδου της Νέας Αγχιάλου να το έχουν καθιερώσει ως ένα αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

wine

Κρασί και Τσίπουρο

Η Αγχίαλος έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιού κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Δήμητρα” ιδρύθηκε το 1918 και λειτουργεί από τότε συνεχώς. Μπορείτε να αγοράσετε τα τοπικά κρασιά από τοπικούς διανομείς.

jams

Μαρμελάδες και Γλυκά

Τα περισσότερα προϊόντα της Νέας Αγχιάλου καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση λιπασμάτων, σε μεγάλη ποικιλία φρούτων εξαιρετικής ποιότητας. Η υπέροχη γεύση των φρούτων αποτελούν την πρώτη ύλη για τις μαρμελάδες και τα γλυκά που οι γυναίκες της Νέας Αγχιάλου διατηρούν την παραδοσιακή κατασκευή τους με εξαιρετική επιδεξιότητα.

pasta

Ζυμαρικά

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά, είχαν, έχουν και θα έχουμ μια θέση στο τραπέζι μας. Φτιαγμένα με αγάπη και παράδοση, θεωρούνται μια πλούσια τροφή για όλες τις ηλικίες ικανοποιώντας και τις πιο απαιτητικές γέυσεις. Στη Νέα Αγχίαλο μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία απο χειροποίητα ζυμαρικά όπως τραχανά, πληγούρι, χυλοπίτες και κριθαράκι.

painting

Ζωγραφική και Ζωγραφική σε ξύλο

Η Αγχίαλος με το έντονο χρώμα, το καταπράσινο περιβάλλον, το όμορφο μπλε της θάλασσας και του ουρανού, είναι πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στον ευλογημένο αυτό τόπο. Τα ισχυρά παραδοσιακά στοιχεία των έργων τέχνης που προσπαθούν να απεικονίσουν τον αγώνα για μια δημιουργική ζωή, αποπνέουν αισιοδοξία και εμπνέουν αγάπη για τη φύση και το μεγαλείο της ζωής

pottery

Κεραμικά

Άριστη αυθεντική δημιουργικότητα και καλλιτεχνική τελειότητα είναι η αγγειοπλαστική τέχνη στη Νέα Αγχίαλο. Η ποικιλία των σχημάτων και η ποιότητά τους είναι αξιοθαύμαστη. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες δουλεύουν συνήθως χωρίς οργανωμένες εγκαταστάσεις αλλά με ξεχωριστή δεξιοτεχνία χρησιμοποιούν την παραδοσιακή μέθοδο του τροχού ή μούχλα

Nea Ankhialos
23°
few clouds
humidity: 72%
wind: 2m/s NNW
H 28 • L 26
32°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

Εκδηλώσεις

july, 2018

Sort Options

No Events

diafimisi1
diafimisi2
diafimisi3
diafimisi4
diafimisi5
diafimisi6